joi, 29 noiembrie 2012

Despre exorcism

  Pentru ca Diavolul sa posede un om , acel om trebuie sa faca greaseala de a nu ii da crezare existentei lui . Exorcizarea este un act de cult prin care un preot sau un episcop alunga demonii dintr-o persoana posedata. In cadrul unei randuieli binestabilite de Parintii Bisericii, slujitorul care savarseste exorcizarea il blesteama pe demon si ii porunceste sa iasa din persoana posedata. Atat blestemarea duhurilor necurate, cat si porunca adresata lor de a iesi din om, nu sunt savarsite insa in numele savarsitorului, ci in numele lui Dumnezeu, in fata caruia toate se cutremura .
   Una dintre cele mai cunoscute carti de exorcizare este ,, Molitfele Sfantului Vasile cel Mare " . Chiar si un om normal care nu este preot poate invata sa exorcizeze si daca este incredintat de  Dumnezu .
   Inca dintru inceput, Mantuitorul Iisus Hristos a alungat demonii. "Venind, propovaduia in sinagogile lor, in toata Galileea, alungand pe demoni" (Marcu 1, 39). Mai apoi, cand cei doisprezece Apostoli au fost trimisi la propovaduire, El i-a insarcinat pe acestia si cu alungarea demonilor din intreaga faptura a lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu